Herfst groentes uit de oven

04-11-2014 13:43

Vergeten groente, dat snap ik niet helemaal...
Super zonde!
Ik vind bijv. Pastinaak echt super lekker gekookt, geroosterd, gegrild maakt niet uit.
Wortels/Penen in verschillende kleuren maar ook bieten in verschillende kleuren smaken soms net even anders.
De een net wat zoeter dan de ander.
Of als je eens iet wil maken met veel kleur.
Je kan ook het water van een gekookte rode biet of paarse peen gebruiken om iets te kleuren.
Bijv. rijst, couscous of quinoa om je gerecht bijzonder te maken of wat meer smaak te geven.
Dit geeft spelen met je eten een andere betekenis.

 

 Kooktijd   

  50 min

 

 Ingredienten 2 personen

- Olijf olie
- italiaanse kruiden
- cajun kruiden
- honing
- knoflook 2 a 3 st
- sjarlot  2 st
- paarse peen 1 grote of 2 kleinjes
- gele peen 1 grote of 2 kleinjes
- pastinaak 1 grote of 2 kleinjes
- oranje pakrika 
- aardappels bijv. 2 grote
- kipfilet 2 st
- peper & zout naar smaak

 

Hulpmiddelen

- Ovenschaal
- Gril pan
 

Bereiding

Verwarm de oven op 200º
Dan snijd ik de kipfilet in reepjes om het vervolgens te marineren.
Dat doe ik met wat olijfolie, Cajun kruiden en honing in een schaaltje.
Beetje door roeren en laat het even zo staan.
Cajun kruiden is best pittig dus als je daar niet van houd niet te veel doen. 
Ik schil de pastinaak en penen en snijd dan alle groente in reepjes.
Pas op voor je kleren want de paarse peen geeft af.
De aardappels was ik extra goed omdat ik de schil laat zitten.
Snijd ze in partjes.
Niet te dik anders worden deze niet gaar.
Dan de sjarlot en knoflook in partjes/stukjes.
Verspreid alle groente en aardappel de oven schaal.
Sprenkel er wat olijfolie, italiaanse kruiden en een beetje zout op.
Meng het een beetje met je handen door elkaar zodat de olie en kruiden overal op zit en doe de sjarlot en knoflook erbij.
Zet de schaal in de oven voor 35 min.
Kijk af en toe even of het niet te hard gaat zo ja zet de oven dan iets lager.

Even op de tijd letten want ong. 10 min voordat de oven klaar is ga ik de stukjes kip grillen.
Misschien nog een klein beetje olie in de pan... ligt eraan hoe vet de marinade is.
Dan grillen tot ze aan beide kanten donker bruine streepjes hebben en gaar zijn.

Dit gerecht is lekker met couscous.

Genieten van een kleurrijke en gezonde maaltijd Eetsmakelijk!