December Dessert - Witte Chocolademousse
03-12-2014 16:50
Witte Chocolademousse

Ik ben echt een zoetekauw.
Gek op chocolade en fruit.
Gek op chocolade en fruit.
December is dan ook echt de maand om te snoepen.
Dus hier is een recept om met deze feest dagen een lekker zoet dessert op tafel te zetten
Ik heb even een heel snel en simpel uitgelegd recept gemaakt.
Voor vragen kun je mij altijd een berichtje sturen op de facebook pagina:
https://www.facebook.com/pages/Its-just-a-taste/1538555349721078?ref=hl
Dus hier is een recept om met deze feest dagen een lekker zoet dessert op tafel te zetten
Ik heb even een heel snel en simpel uitgelegd recept gemaakt.
Voor vragen kun je mij altijd een berichtje sturen op de facebook pagina:
https://www.facebook.com/pages/Its-just-a-taste/1538555349721078?ref=hl
Ingredienten voor 6 personen
- 4 witte Verkade repen
- 2 gelatineblaadjes
- 2 bekers slagroom kant en klaar
- aardbeien
- frambozen
- 2 gelatineblaadjes
- 2 bekers slagroom kant en klaar
- aardbeien
- frambozen



Hulpmiddelen
Pan en schaal voor au bain marie

Bereiding
Maak de Chocolade in kleine stukjes.
Laat deze au bain marie smelten.
Week de 2 gelatineblaadjes 5 minuten in een schaaltje water.
Knijp ze daarna goed uit.
Was en snijd de aardbeien en frambozen in kleine stukjes.
Doe die in een schaal roer het even door en zet het in de koelkast.
Als de chocolade helemaal gesmolten is smelt je de gelatine er bij.
Schrik niet als het lijkt te klonten.
Haal je schaal uit de pan vandaan.
Voeg de slagroom toe en en roer het met een garde goed door tot het mengsel mooi glad is.
Verdeel het in 6 wijnglazen en zet het in de koelkast.
Laat de Chocolademousse een uur en 30 minuten stijven.
Overal wat aardbei met framboos op de mousse.
En dan kun je lekker smullen van je dessert.
Eetmakelijk en fijne feest dagen.